E-bay.hu - hamarosan indul a magyar aukciós oldal

2010.10.04
e-bay.hu

Hamarosan indul a magyar e-bay aukciós weboldala. Magyar embereknek, magyarországi szállítással és hatalmas választékkal. Ami eddig undergroundnak számított - a Facebook magyarosításának hatásait tekintve -, az nagyon széles körben lehet kedvelt és látogatott weboldal.


 

2010. októberében indul az E-bay magyar nyelvű aukciós portál. A weboldal már beta verzióban elérhető, tesztünket ebben az állapotában végeztük el. A cikkünk foglalkozik a világ legnagyobb webáruházának itthoni szolgáltatásaival, lehetőségeivel és a magyar e-kereskedelemre gyakorolt hatásával.

 

Mit tud a magyar E-bay?

 

Jelen állapotában a világ minden olyan e-bay kereskedőjének termékét láthatjuk, aki magyarországot is megjelölte postázható uticélként. Termékkategóriákkal logikusan tagolt és keresővel is ellátott weboldalt látunk. A kereső eredményei számunkra, magyar vásárlóknak átláthatóan, postaköltséget is listázva jelenik meg.

 

A termékek szövege nem magyarul van természetesen, viszont a google translatort ajánlja a szoftver a fordításhoz, így az idegen nyelveket egyáltalán nem beszélők is megtalálhatják a számukra fontos termékeket.

 

A keresőbe javasolt angolul beírni a termék nevét, jobban járunk, azonban biztos vagyok benne, hogy hamarosan megjelennek a magyar kereskedők termékei is. Természetesen a részletes, szűkített keresés a magyar weboldalon is elérhető.

 

Fizetni csak PayPallal tudunk, amely itthon még nem túl széles körben elterjedt biztonságos fizetési módszer, viszont az oldalnak köszönhetően bizonyára itthon is nagy fellendülés várható. Ráadásul az azonos pénznemben történő fizetésért a PayPal nem számol fel tranzakciós díjat. A PayPal-ról cikkünk végén rövid leírást találhat.

 

Kinyílik a világ termékválasztéka

 

Az új e-bayel már nem kell körülményes vonalakon beszereznünk a kedvenc termékünket, nem kell megvárnunk, mire egy magyar forgalmazó behozza az országba, hanem már idő előtt hozzájuthatunk bármihez. Számos olyan terméket találhat meg, amely itthon a többszöröséért elérhető csak.

Az oldal szolgátatásai között találhatjuk a magyar nyelvű segítségnyújtás is. Az oldal nem igazán aukciós oldal, inkább webáruház, hiszen csak fix áras termékeket böngészhetünk, így könnyedén számolhatunk a költségekkel.

 

Milyen hatása lesz az e-bay magyar verziójának a magyar e-kereskedelemre? Eljön a Vatera halála?

 

A magyarországi e-kereskedelem még most is gyerekcipőben jár, nagy a bizalmatlanság az internetes vásárlások iránt. A legnagyobb és legelfogadottabb aukciós oldal a Vatera volt eddig, ahol azonban a látogatók inkább a nagyon olcsó árakat keresik, melyet a kereskedők kihasználnak, végül ritka az a termék, mely tényleg jó áron kapható meg.

 

Külföldön más e-kereskedelmi szokások hódítottak teret. Az internetes vásárlás könnyebségét a gyártók és a forgalmazók is érzik, így jóval olcsóbban kínálják terméküket, mint a valós áruházaikban.

 

A magyar e-bay közel hozza a külföldi kereskedőket a magyar internetezőkhöz, hiszen eddig csak inkább underground réteg használta sikeresen a weboldalt. Talán a Vatera mellett számos webáruház halálát is hozhatja, azokét akik nem reagálnak megfelelően. Hiszen az új E-bay egy új árverseny, egy új internetes keresedelem eljövetelét hozhatja.

 

PayPal

 

A PayPal egy olyan biztonságos internetes fizetési módszer, mely a magyar bankok által is kínált internetes kártyaként szolgálhat. Mindig annyi pénzt teszünk fel rá, amennyit el kívánunk költeni, egy e-maillel elintézhetjük fizetésünket. Adhatunk át pénzt ismerőseinknek, a vásárlás után a pénzt elégedetlenség esetén könnyebben vissza tudjuk szerezni. Külföldön sok helyen elterjettebb, mint a bankkártyás fizetés.

Hozzászólás - Kérem töltse ki az alábbi mezőket

Vegye fel velünk a kapcsolatot, kérjen ajánlatot most

Rólunk mondták

Kreatív Online

Kommunikációs szakmai portál

Kreatív Online cikk - Inteliart

Sajtómegjelenés - 2008 október 10. Megújította internetes jelenlétét a Sensation rendezvényügynökség: nemcsak a website kapott új struktúrát, hanem egy blogot is indítottak. Teljes átalakításon esett át ügynökségünk weboldala. A vadonatúj honlap nemcsak szebb lett, de érdekesebb, izgalmasabb is, és az eddiginél még könnyebben használható - értesítette a Kreatív Online-t a Sensation...

még több ügyfél tapasztalat....