Egyház és Web 2

2010.01.25
Benedek pápa

XVI. Benedek pápa üzenetet küldött a katolikus egyház papjainak. Az egyháznak ki kell aknáznia a web adta lehetőségeket. A templomokban történő istentiszteletek mellett hirdessék az igét az internet számos csatornáján. Az egyház 2.0 kialakulóban.


 

A 265. pápa meglepő módon nagy barátja a közösségi médiumoknak. Tavaly indította el a katolikus egyház YouTube csatornáját és fél éve a Facebook és iPhone alkalmazások fejlesztését is szorgalmazta. Bízik benne, hogy példáját a papok is követik és hívőiket minden lehetséges módon megpróbálják elérni, kilépve a konzervatív megoldások árnyékából.

Üzenetében az új kihívásokra sarkallja papjait, kulturális váltást javasol, hogy nyíltabb és közvetlenebb beszélgetésbe kezdjenek a hívőkkel, például online az internet segítségével. Többet kell tenni a csökkenő hívőszám megállításáért és talán a web segíthet ebben.

 

Íme egy részlet a kiadott üzenetből:

 

"A multimédiás kommunikáció elterjedése és „lehetőségekben gazdag menü”-je elhiteti velünk, hogy könnyű jelen lenni az interneten, de nem elegendő csak olyan területként tekinteni rá, amelyet "ki kell csak tölteni". Az interaktivitás a kulcs. A papoktól jogosan várható el, hogy jelen legyen a világban, tudja a világ apró rezdüléseit, így a digitális kommunikáció területén is, és mint hűséges támogatói az Evangélium gyakorlásának,a közösségek vezetői fejezzék ki magukat a világ minden "hangján", így a digitális piacon is. Nem kétséges, hogy a papok számára kötelesség, hogy hirdessék az Evangéliumot a legújabb generációs audiovizuális források alkalmazásával (képek, videók, animációs, a blogok, weboldalak), és a hagyományos eszközökkel együtt használva új távlatokat nyissanak a széles körű hithű párbeszédnek.”

 

El kell ismernünk a pápa tevékenységét, hogy küzd azért hogy az egyház hatékony digitális birodalmat építsen. Bár a pápa nem a Twitteren, hanem saját Pope2you alkalmazásával kezdeményez, mindenkép helyes lépéseket tesz, jó irányba. Tudja, hogy a fiatal hívőit ezen csatornán tudja elérni, így tud az egyház velük párbeszédet kezdeményezni.

Hozzászólás - Kérem töltse ki az alábbi mezőket

Vegye fel velünk a kapcsolatot, kérjen ajánlatot most

Rólunk mondták

Kreatív Online

Kommunikációs szakmai portál

Kreatív Online cikk - Inteliart

Sajtómegjelenés - 2008 október 10. Megújította internetes jelenlétét a Sensation rendezvényügynökség: nemcsak a website kapott új struktúrát, hanem egy blogot is indítottak. Teljes átalakításon esett át ügynökségünk weboldala. A vadonatúj honlap nemcsak szebb lett, de érdekesebb, izgalmasabb is, és az eddiginél még könnyebben használható - értesítette a Kreatív Online-t a Sensation...

még több ügyfél tapasztalat....