Megújult arculat a google.hu-n? Webergonómiai elemzés.

2010.05.05
Új google.hu arculat

Megváltozott a google.hu arculata? Új a design néhány gépen. Nem mindenhol, nem mindenkinek. Az új designnal új találati eredmények is érkeztek és számos webergonómiai újítás és extra szűrési szolgáltatás is előtérbe került. Mik ezek? Tudja meg..


Új arculattal állt elő a google.hu

Nem működik még minden böngészőben és nem is mindig. Talán ez változik, vagy változás közben láthatjuk most.

Ezért a leírásunkat egy képpel kezdjük, hogy mindenki számára látható legyen a google új arculata:

Google..hu új arculat

A google új arculata

Láthatjuk, hogy a keresés gomb sokkal szögletesebb és kevésbé domborúvá vált és talán a betűtípusa is más lett. Ez a főoldalon a legszembetűnőbb.

 

Navigációs sáv a google találati oldalon

Bekerült egy új sáv, mely eddig csak kattintásra volt elérhető és nem teljesen ebben a formában. Számos segítséget nyújtott már eddig is, viszont a keresési szokásokba ritkán szólt bele, mert nem volt megfelelően látható, azaz a webergonómiája nem volt megfelelő. Most végre könnyedén elérhetjük, így látva a google kereső legújabb segítségeit a keresések tökéletesítésében.

 

Számos kategóriából választhatunk, ezek között talán az egyik legjobb, a Frissítések. Ide kattintva a legfrissebb kulcsszóhoz kapcsolódó tartalmakat dobja, így nem kell a 10 éves weboldalakat nézegetnünk, ha valami újdonságra keresünk. Továbbá ezzel akarja a google azt is elérni, hogy amint a világ megrezdül, nála egyből megtalálhatóak legyenek a hozzá kapcsolódó tartalmak. Korábban ez érezhetően erős hiányosság volt, több fórumon is publikáltuk.

Kategórikusan különválasztható a fórumok, a társalgások kategória választásával, így amennyiben mások tapasztalataira vagyunk kíváncsiak, nem pedig a finanszírozott találatokra, úgy hasznos lehet a számunkra.

 

Már látom előre a SEO megrendelésekben a specifikus Frissítések és Társalgások 1. helyre ugrási igényeket.

 

Tovább is szűkíthetünk megjelenés, nyelv és a tartalom mennyisége szerint. Ezzel is egyre több böngészési szokást tudunk a google felé mutatni, így tudja a trendeket rendezni, ehhez kell majd alkalmazkodni optimalizálásunk során.

 

Várjuk a tapasztalatokat és a véleményeket a kommentekhez!

Hozzászólás - Kérem töltse ki az alábbi mezőket

Vegye fel velünk a kapcsolatot, kérjen ajánlatot most

Rólunk mondták

Kreatív Online

Kommunikációs szakmai portál

Kreatív Online cikk - Inteliart

Sajtómegjelenés - 2008 október 10. Megújította internetes jelenlétét a Sensation rendezvényügynökség: nemcsak a website kapott új struktúrát, hanem egy blogot is indítottak. Teljes átalakításon esett át ügynökségünk weboldala. A vadonatúj honlap nemcsak szebb lett, de érdekesebb, izgalmasabb is, és az eddiginél még könnyebben használható - értesítette a Kreatív Online-t a Sensation...

még több ügyfél tapasztalat....