Google kereső újdonságok - Változnak-e a szokások?

2010.06.01
Google fejlesztések

A google új fejlesztéseit tette közzé blogjában a mai nap folyamán. Ezen újdonságokról és az újdonságok esetleges hatását az internet marketingre, olvashatja el cikkünkben.


 

A biztonság és a magánszféra védelme továbbra is a nagy Google egyenlet fontos részét képezi, amellett, hogy továbbra is fejlesztéseket végeznek a könnyebb, gyorsabb és kényelmesebb keresési eredmények terén.

Mivel egyre több időt töltenek az emberek az interneten, egyre több információt lehet róluk megtudni. Ez egyenes arányosságban növeli az igényt a személyes adatok védelmére.

 

Évekkel ezelőtt az SSL titkosítási rendszert biztosította a Google felhasználói számára a Gmail és a Google Docs használatához.

Ma már a Google is használható biztonságosan, csak be kell írni, hogy https://www.google.com.

 

Ez esetben hasonlóan az online bankoláshoz, biztonságos kapcsolat jön létre a kereső és a böngésző között. Ezzel is biztosítva, hogy adathalászok a kereséseinket rögzítsék.

 

Példa biztonságos keresésre

 

Ha utazást tervezünk vonattal, vagy csak a valós idejű interneten szeretnénk keresni, akkor a két további újítás nagy segítséget fog nyújtani.

 

Keresőoptimalizálási szempontból ez a két további újítás egyike lehet érdekes számunkra.

 

Képek a valós idejű keresések között

 

A 10 kék link hasznos információt nyújthat a keresési találatok között, azonban számos olyan keresést indítanak a felhasználók, melyre jobb magyarázatot adhat egy kép. Lássunk egy példát: Lady Gaga legújabb ruhája. Eddig számos oldalt kellett végigböngésznünk, melyek közül megtalálhattuk azt a képet, amelyet kerestünk. Ez már nem így van.

A héten a Google.com elindította a valós idejű képkeresést, mely keresőoptimalizálási szempontból új távlatokat nyithat és mélyebb fontosságot szentel a képi feltöltéseinkre.

 

Itt kell megemlíteni a google SSL betaban található Updates funkciót is, mely az új designban a bal oldali menüben kapott helyet.

Itt az updatesre kattintva a legfrissebb postokat, tweeteket találhatjuk a kulcsszavunkra vetítve.

 

Végre a google is ráeszmélt és reagált a real-time keresés előnyeire.

 

Utazás, tranzit, tömegközlekedés

 

Sajnos még magyarországon nem működik, azonban várhatóan itthon is bevezetik a tömegközlekedéssel is számoló get directions szolgáltatást. Külföldön már az átszállás és a vasútállomás közeléből induló egyéb busz/metró/villamos járatokat is nyomon lehet követni.

 

Példa tranzit út tervezésre

A google maps tömegközlekedési lefedettsége

 

Kommentek

#1 Bitbányász - 2010.06.07 20:47:44

Az SSL-en keresztüli keresés kétségkívül hasznos, különösen, ha hot-spoton vagy ismeretlen, titkosítást mellőző vezeték nélküli hálózaton keresztül érjük el a világhálót. Nem szabad azonban, hogy hamis biztonságérzetbe ringasson minket a címsorban megjelenő kis lakat! Habár a kommunikáció titkossága biztosított, ne feledkezzünk meg az adatvédelmi szempontokról sem, és jelentkezzünk ki google fiókunkból, ha nem szeretnénk, hogy a keresést közvetlenül személyünkhöz lehessen kötni.

Hozzászólás - Kérem töltse ki az alábbi mezőket

Vegye fel velünk a kapcsolatot, kérjen ajánlatot most

Rólunk mondták

Barócsi István

ügyv. ig.

Blochamps Ajánló levél

A BloChamps Capital Kft. 2007 óta áll üzleti viszonyban az InteliArtal. A BloChamps Capital Kft. számára a főtevékenységként végzett üzletviteli tevékenység sikeres végzéséhez elengedhetetlenül fontos az elektronikus és az egyéb kommunikációs csatortnákon való professzionális megjelenés. A BloChamps Capital Kft. az InteliArtot, az előzetesen megismert munkák alapján, számos arculati, grafikai tervezéssel...

még több ügyfél tapasztalat....