Tiltott a Facebook a munkahelyemen

2010.02.05
Brizzly Facebook és Twitter kliens

Sok helyen letiltják a Facebook használatát, arra hivatkozva, hogy elvonja a figyelmet a munkáról vagy a tanulásról. A legújabb felmérések cáfolják a munkáltatók félelmét, hasznosnak ítélik a közösségi oldalak napi használatát. Az új kliens szolgáltatások terjedésével pedig bárhonnan kommunikálhatunk ismerőseinkkel.


Elavult és maradi gondolkodásmódot tükröz a Facebook munkahelyi használatát korlátozó, javarészt a multinacionális munkáltatók által képviselt hozzáállás. "Aki haszontalan internetezéssel foglalkozik munkaidőben, kárt okoz a munkaadójának, hisz elmarad a feladatokkal, elvégzett munkájának minősége pedig silányabb lesz az átlagnál." - ilyen összegzés olvasható egy internetezést korlátozó vagy tiltó vállalatoknál végzett felmérésben. Persze a túlzott használat valóban függőséghez vezethet, de arányaiban a Facebook-függők száma elenyésző az amúgy megbízható dolgozók számához képest.

 

Tiltás vs. előnyök

 

A minőségi közösségi oldalaknak sokkal több előnye van, mint hátránya. A kapcsolatépítés és ezáltal könnyen, ráadásul ingyen ölünkbe hulló ügyfélszerzésben rejlő lehetőség tényét nem lehet a szőnyeg alá söpörni, amely előtt a cégvezetőknek is fejet kell hajtaniuk.

 

Előnynek tekinthető az is, hogy egy munkahelyén aktívan netező szokásaival ellentétben a közösségi oldalak kevesebb időt is "rabolnak". A különálló fórumok, híroldalak, chat és képmegosztó oldalak, továbbá a folyamatosan továbbított humoros e-mailek megtekintése hatványozottan több időtt vesznek igénybe, mint naponta fellépni a közösségi oldalra és pillanatok alatt informálódni a számunkra fontos, friss hírekről.

 

Saját környezetünkben végzett "nem reprezentatív felmérés" szerint neheztelnek azok, akiknek korlátozza az internet használatot a munkáltatója  és blokkol bizonyos oldalakat. Lemaradnak őket érintő eseményekről, nem jutnak hozzá bizonyos, számukra jelentős informácókról, amely akár hatással lehet munkakedvükre , így  a munkavégzésükre is. Nem csoda tehát, ha végül az ostor a munkáltató hátán csattan.

 

"Majd a munkahelyemről folytatjuk!"

 

Remélhetőleg jelen helyzet nem tart már sokáig és az ellenzők is felébrednek. Folyamatosan érkeznek az újabb és újabb úgynevezett kliensek, amelyekkel a "tiltott zónába" tartozó weboldalak immár elérhetőek (akár több is egyszerre).

 

Ilyen, Facebook és Twitter kliens például a Brizzly, melynek használatával a Facebook-ot vagy Twittert tiltó környezetből (munkahely vagy iskola) is tarthatjuk a kapcsolatot ismerőseinkkel. A Brizzly egyszerűen beállítható, nem kell hozzá netgurunak lenni. Regisztráció, Facebook felhasználónév beírása, ellenőrző e-mail visszaigazolása és már használhatjuk is. Facebook által támogatott alkalmazásról lévén szó, nem kell aggódnunk a biztonság miatt, bármikor törölhetjük a kliens hozzáférését adatainkhoz. Gombamód szaporodó társaival egyetemben ez a kis alkalmazás sem tökéletes, de feladatát kiválóan ellátja.

 

Ha kipróbáltad, oszd meg véleményed, másoknak is segíthetsz!

Kommentek

#10 Márti - 2012.08.17 12:09:03

Segítsetek megérteni! Akkor mi a helyzet, ha ugyan indítja az explorer a facebook klienst, de közben a "kiszolgáló nem elérhető"-t dobja be, mintha megszakadna a net, de csak akkor, ha a facebook alkalmazást akarom megnyitni?

#9 Nixxxikehh - 2012.06.05 11:10:35

Nálunk majdnem minden oldalt le tiltottak, amin fel lehet menni facebook-ra. Nem tudtok egy olyant amit talán nem tiltottak le??

#8 Jani - 2012.04.10 12:48:07

Sok csökött agyú görény aki iskolákban letiltja...
A sok idióta rendszergazda, meg tanárnak nem jut eszébe jobb megoldás? Talán le kéne kötni a diákot, nem tiltani a dolgokat... most így nem az órára figyel a gyerek (mert unalmas, és sz*r) hanem plusz energiát fordít arra hogy HOGYAN TÖRJE FEL!!! Most ez így sehova nem vezet. persze az iskola tanulásra való, de nem a facebooktol fog függeni a gyerek jövője, hanem az oktatás minőségétől, és milyenségétől... beszari tanárok, akik nem merik felvenni a harcot és letiltatják, a sok seg***j informatikus aki meg meg is csinálja! vesztes mind!

#7 Béla - 2011.11.17 16:47:17

Valaki irjon már le valami olyan linket vagy valamit amivel be tudok lépni a suliban is a facebookra

#6 Zolee - 2011.11.15 16:54:32

esetleg https://seesmic.com/seesmic-social/desktop/ ? Próbáld ki, hátha még nem tiltották le ezt a Facebook klienst

#5 Bogi - 2011.11.14 12:50:46

vagyis linket? :)

#4 Bogi - 2011.11.14 12:49:32

Valaki tudna nekem segíteni, hogy hol találok ilyen kerülőprogramot?

#3 Béla - 2011.09.12 13:54:00

Már erre vannak egyszerűbb meg oldások is rengetek kerülő linkeket hoztak létre pl. f3.fbprx-com ezt mondjuk a tanárok észre vették mert sok hülye ki irkálta nem kell ide semmilyen kliens csak keresni kell vagy írni kell egy kerülő linket azaz amin keresztül egy másik linket használsz ami ugyan azt a weblapot tölti be.

#2 mucky - 2010.09.14 01:53:21

nálunk már ezt is kitiltották

#1 Addict - 2010.02.07 01:23:46

Korrekt kis cucc. Irodába csokiért terjesztem a kollégáknak.. hehe

Hozzászólás - Kérem töltse ki az alábbi mezőket

Vegye fel velünk a kapcsolatot, kérjen ajánlatot most

Rólunk mondták

Barócsi István

ügyv. ig.

Blochamps Ajánló levél

A BloChamps Capital Kft. 2007 óta áll üzleti viszonyban az InteliArtal. A BloChamps Capital Kft. számára a főtevékenységként végzett üzletviteli tevékenység sikeres végzéséhez elengedhetetlenül fontos az elektronikus és az egyéb kommunikációs csatortnákon való professzionális megjelenés. A BloChamps Capital Kft. az InteliArtot, az előzetesen megismert munkák alapján, számos arculati, grafikai tervezéssel...

még több ügyfél tapasztalat....